منتدى خير الزاد
اعضاؤنا وزورانا الكرام تزودوا فان خير الزاد التقوى مرحبا بكم فى منتديات خير الزاد هنا مواضيع حــــــــــــصـرية فى كافة المجالات فشاركونا بمواضيعكم ومساهماتكم لنصل معا للجنة ان شاء الله

منتدى خير الزاد

منتدى اسلامى اجتماعى منوع
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 تحطيم اسطورة كنتاكى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
خير الزاد
Admin
Admin
خير الزاد

عدد المساهمات : 1926
نقاط : 4099
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 20/08/2010
الموقع : http://khairzad.yoo7.com/montada-f21/topic-t215.htm#937

مُساهمةموضوع: تحطيم اسطورة كنتاكى   السبت سبتمبر 22, 2012 4:38 am


هنعمل النهارده كنتاكي
وده الطبق بشوقكم
بس مش تنسي التقيييييييييييييييم





دجاجة حوالى كيلو نقطعها الى 11 قطعة كما بالصورة


نعمل فتحات بالسكينة عند اللعظم والمفاصل


صورة اخرى لتوضيح الشقوق......
ثم نتبلها بملح و رشة فلفل اسمر ويفضل الفلفل الابيض





مقادير خلطة الدقيق:
ربع كيلو دقيق وانا عايرته بالكوب للى ماعنده ميزان ام ص فلفل اسمر
2م ك ممسوحة ملح
2م ك ثوم بودر
2م ك بصل بودر
1م ص بابريكا
1 م ص كركم
2 ورقة لاورو
1م ص زعتر
1م ص بيكنج بودر
نخلطهم فى المطحنة مع بعض ...ما عدا البيكنج بودر نخلطه هلى الدقيق على طول افضل



دى صور البهارات عن قرب



دى صورة المعلقة المعيارية2.5 مللى بعاير بيها البهارات وخصوصا البيكنج بودر



ودة حجم البيكنج بودر فى معلقة صغيرة عادة للى معندوش معالق معيارية ..
.مهم جدا الالتزام بمعيار البيكنج بودر لانه لو زاد بتكون التجاعيد زيادة
وبتتكسر بسرعة وكذلك لو قل مبيبقاش فى خرفشة



دة الدقيق للى ما عنده ميزان

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://khairzad.yoo7.com
خير الزاد
Admin
Admin
خير الزاد

عدد المساهمات : 1926
نقاط : 4099
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 20/08/2010
الموقع : http://khairzad.yoo7.com/montada-f21/topic-t215.htm#937

مُساهمةموضوع: رد: تحطيم اسطورة كنتاكى   السبت سبتمبر 22, 2012 4:40 am



بعدما خلطنا البهارات بالدقيق كويس جدا عشا
البيكنج يتوزع
على كل جزء فى الدقيق نأخذحوالى 3 ملاعق من الدقيق
ثم ندوبهم فى حوالى ثلث كوب ماءحتى يصبح سمكه
متل خليط الكيك اوالمهلبية قبل ان تبرد



دة سمك خلطة الدقيق بالماء


صورة اخرى للتوضيح



نضع قطعة الدجاج فى خليط الدقيق بالماء



ثم نضعها فى الدقيق مباشرة


ثم نغلفها بالدقيق دوووون الضغط عليها
(يعنى نمسكها من حتة واحدة ونحط عليها الدقيق)



صور اخرى وهى فى الدقيق....ثم على الزيت الغزير الحامى على نار هادية
ملحوظة:
القطعة اللى نعملها نحطها على طول فى الزيت
يعنى منعملهمش كلهم وبعدين نحطهم عشان التجاعيد متبقاش مبططة تبقى نافشة وحلوة


دى النار اللى احنا عاوزنها .....
ولوحسينا ان الزيت هادى اوى نعلى شوية ثم نهدى تانى ....



ودى هى طلعه بالسلامة من الزيت بعد اما استوت



هنلاحظ ان واحنا بنحط الدجاج فى الدقيق المخلوط بالماء ثم على الدقيق الجاف
هيتكون كلاكيع دقيق مثل دى هنضع عليها ماء ونستخدمها تانى



ودة بعد اما دوبت تكتلات الدقيق واصبح خليط
ممكن نستخدمه تانى بدل منهدره ونرميه



صور عن قرب



نضعها على مناديل عشان تمتص الزيت الزيادة

ملاحظات مهمة:
*يجب الالتزام بنسبة البيكنج بودر.
*يجب ان يكون خليط الدقيق بالماء ليس سميك جدا ولا خفيف.
مثل سمك الطحينة وهى خام قبل عملها كسلطة طحينة.
*يجب عدم الضغط على الدجاج بعد وضعه فى الدقيق الجاف
عشان القرمشة تكون نافشة مش مبططة.
نمسكها من جزء واحد ونحط عليها الدقيق ونهزها بخفة لازالة الدقيق الزائد
مع التأكد انها اتغلفت بالدقيق من جميع الجهات.

*عند وضع القطع فى الزيت لا نقلبها الا بعدما نتأكد ان طبقة الدقيق
اصبحت ناشفة ومتماسكة.
*والقطع فى الزيت بعداكتسبها لون ذهبى فاتح
ممكن نغرز نصل سكينة رفيع عند المفاصل للسماح للزيت بالدخول
وتسوية اللحم والعظم عشان ميبقاش فيها دم.










اية رأيكم بقى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وهزمنا الامريكان وعملنا كنتاكى

انتظروني في حلقات البصل المقرمش وبطاطس الفارم فريتس


استاهل تقيييييييم ولا ؟

_________________

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://khairzad.yoo7.com
 
تحطيم اسطورة كنتاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خير الزاد :: بنات خير الزاد :: مطبخ خير الزاد-
انتقل الى: