منتدى خير الزاد
اعضاؤنا وزورانا الكرام تزودوا فان خير الزاد التقوى مرحبا بكم فى منتديات خير الزاد هنا مواضيع حــــــــــــصـرية فى كافة المجالات فشاركونا بمواضيعكم ومساهماتكم لنصل معا للجنة ان شاء الله
منتدى خير الزاد
اعضاؤنا وزورانا الكرام تزودوا فان خير الزاد التقوى مرحبا بكم فى منتديات خير الزاد هنا مواضيع حــــــــــــصـرية فى كافة المجالات فشاركونا بمواضيعكم ومساهماتكم لنصل معا للجنة ان شاء الله
منتدى خير الزاد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى خير الزاد

منتدى اسلامى اجتماعى منوع
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تحطيم اسطورة كنتاكى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
خير الزاد
Admin
Admin
خير الزاد


عدد المساهمات : 1926
نقاط : 4099
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 20/08/2010
الموقع : https://khairzad.yoo7.com/montada-f21/topic-t215.htm#937

تحطيم اسطورة كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: تحطيم اسطورة كنتاكى   تحطيم اسطورة كنتاكى I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 22, 2012 4:38 am


هنعمل النهارده كنتاكي
وده الطبق بشوقكم
بس مش تنسي التقيييييييييييييييم
تحطيم اسطورة كنتاكى 13375203823760


تحطيم اسطورة كنتاكى 13375206581061

دجاجة حوالى كيلو نقطعها الى 11 قطعة كما بالصورة
تحطيم اسطورة كنتاكى 13375213442600

نعمل فتحات بالسكينة عند اللعظم والمفاصل

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375219577574
صورة اخرى لتوضيح الشقوق......
ثم نتبلها بملح و رشة فلفل اسمر ويفضل الفلفل الابيض



تحطيم اسطورة كنتاكى 13375224055885

مقادير خلطة الدقيق:
ربع كيلو دقيق وانا عايرته بالكوب للى ماعنده ميزان ام ص فلفل اسمر
2م ك ممسوحة ملح
2م ك ثوم بودر
2م ك بصل بودر
1م ص بابريكا
1 م ص كركم
2 ورقة لاورو
1م ص زعتر
1م ص بيكنج بودر
نخلطهم فى المطحنة مع بعض ...ما عدا البيكنج بودر نخلطه هلى الدقيق على طول افضل

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375216848351

دى صور البهارات عن قرب

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375209227147

دى صورة المعلقة المعيارية2.5 مللى بعاير بيها البهارات وخصوصا البيكنج بودر

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375209908146

ودة حجم البيكنج بودر فى معلقة صغيرة عادة للى معندوش معالق معيارية ..
.مهم جدا الالتزام بمعيار البيكنج بودر لانه لو زاد بتكون التجاعيد زيادة
وبتتكسر بسرعة وكذلك لو قل مبيبقاش فى خرفشة

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375217132067

دة الدقيق للى ما عنده ميزان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://khairzad.yoo7.com
خير الزاد
Admin
Admin
خير الزاد


عدد المساهمات : 1926
نقاط : 4099
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 20/08/2010
الموقع : https://khairzad.yoo7.com/montada-f21/topic-t215.htm#937

تحطيم اسطورة كنتاكى Empty
مُساهمةموضوع: رد: تحطيم اسطورة كنتاكى   تحطيم اسطورة كنتاكى I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 22, 2012 4:40 am

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375223014620

بعدما خلطنا البهارات بالدقيق كويس جدا عشا
البيكنج يتوزع
على كل جزء فى الدقيق نأخذحوالى 3 ملاعق من الدقيق
ثم ندوبهم فى حوالى ثلث كوب ماءحتى يصبح سمكه
متل خليط الكيك اوالمهلبية قبل ان تبرد

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375210449680

دة سمك خلطة الدقيق بالماء
تحطيم اسطورة كنتاكى 13375225278286

صورة اخرى للتوضيح

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375217828217

نضع قطعة الدجاج فى خليط الدقيق بالماء

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375216472476

ثم نضعها فى الدقيق مباشرة
تحطيم اسطورة كنتاكى 13375210975009

ثم نغلفها بالدقيق دوووون الضغط عليها
(يعنى نمسكها من حتة واحدة ونحط عليها الدقيق)

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375216636138

صور اخرى وهى فى الدقيق....ثم على الزيت الغزير الحامى على نار هادية
ملحوظة:
القطعة اللى نعملها نحطها على طول فى الزيت
يعنى منعملهمش كلهم وبعدين نحطهم عشان التجاعيد متبقاش مبططة تبقى نافشة وحلوة

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375222669114
دى النار اللى احنا عاوزنها .....
ولوحسينا ان الزيت هادى اوى نعلى شوية ثم نهدى تانى ....

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375220901677

ودى هى طلعه بالسلامة من الزيت بعد اما استوت

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375224561277

هنلاحظ ان واحنا بنحط الدجاج فى الدقيق المخلوط بالماء ثم على الدقيق الجاف
هيتكون كلاكيع دقيق مثل دى هنضع عليها ماء ونستخدمها تانى

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375209444761

ودة بعد اما دوبت تكتلات الدقيق واصبح خليط
ممكن نستخدمه تانى بدل منهدره ونرميه

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375217616330

صور عن قرب

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375212975601

نضعها على مناديل عشان تمتص الزيت الزيادة

ملاحظات مهمة:
*يجب الالتزام بنسبة البيكنج بودر.
*يجب ان يكون خليط الدقيق بالماء ليس سميك جدا ولا خفيف.
مثل سمك الطحينة وهى خام قبل عملها كسلطة طحينة.
*يجب عدم الضغط على الدجاج بعد وضعه فى الدقيق الجاف
عشان القرمشة تكون نافشة مش مبططة.
نمسكها من جزء واحد ونحط عليها الدقيق ونهزها بخفة لازالة الدقيق الزائد
مع التأكد انها اتغلفت بالدقيق من جميع الجهات.

*عند وضع القطع فى الزيت لا نقلبها الا بعدما نتأكد ان طبقة الدقيق
اصبحت ناشفة ومتماسكة.
*والقطع فى الزيت بعداكتسبها لون ذهبى فاتح
ممكن نغرز نصل سكينة رفيع عند المفاصل للسماح للزيت بالدخول
وتسوية اللحم والعظم عشان ميبقاش فيها دم.

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375211252716

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375218399002

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375225558761

تحطيم اسطورة كنتاكى 13375203823760


اية رأيكم بقى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وهزمنا الامريكان وعملنا كنتاكى

انتظروني في حلقات البصل المقرمش وبطاطس الفارم فريتس


استاهل تقيييييييم ولا ؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://khairzad.yoo7.com
 
تحطيم اسطورة كنتاكى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى خير الزاد :: بنات خير الزاد :: مطبخ خير الزاد-
انتقل الى: